-4 . هدف بازجست
1-5 . فرضیهها یا سئوالات:
سوء استعمال مادهها در دانشجویان سیگاری در تشبیه با دانشجویان غیر سیگاری میزان بهداشت روانی را بطور معنیداری کاهش میدهد.
1-6 . تشریح اصطلاحات، مفاهیم کلیدی و متغیر ها:
1-6 -1. تعاریف نظری:
1-6 -1-1. تعاریف اعتیاد
□ اعتیاد یعنی خوگرفتن و وابسته شدن جسمی، روانی و عصبی فرد به سیگار که ترک یا فرار از آن ناممکن و یا بسیار مشکل است.
□ پزشک پرویز پیران، اعتیاد را عادت کردن، وابسته شدن تک به وسیله یا ابزار اعتیاد میداند که معمولاً دارای مابه ازای خارجی و شخصی است و عادت اجرا کردن وابسته شدن به نیاز جسمی و فکری یا هر دو مبدل شده به سمت نحوی که فرد برای به دست اتیان وسیلهی اعتیاد، به سمت هر کاری تن میدهد. و اگر کنش و واکنش به سمت فعل در بیاید، مشکلات جسمی و روانی رفتاری تمام کدام به سمت تنهایی یا به هم پدید میآید(آقا بخشی، 1378).
□ اعتیاد یعنی استعمال نابجا و مکرر سیگار که سبب وابستگی به آنها میشود. این وابستگی بدنی و روانی است، ترک استعمال مواد افیونی مشکلات و محرومیت های بدنی و روانی را باب پی خواهد داشت ( از مقاله دکتر سید حسین فخر ).
□ اعتیاد عبارتست از وابستگی به سمت عوامل یا موادی که تکرار مصرف آنها با کم و کیف مشخص و درمان معین از دیدگاه معتاد ضروری مینماید. ( از مقاله دکتر احمد حسنی ).
□ اعتیاد یک بیماری روانی، اجتماعی، اقتصادی است که بر اثر عملکرد و خجالت تدریجی بین بدن انسان و مواد شیمیائی تحت تأثیر یک آل شرایط و اوضاع و احوال اختصاصی روانی، اقتصادی، اجتماعی و سنتی به وجود میآید. ( از تحقیق خانم دکتر ربابه شیخالاسلام )
□ از نظر فارماکولوژی اعتیاد عبارت است از حالت مقاومت اکتسابی که باب نتیجه استعمال متمادی دارو در بدن حاصل میشود به قسمی که استعمال مکرر دوا سبب کاسته شدن اثرات تدریجی میگردد و پس از مدتی شخص میتواند مقادیر سمی دارو را باب پیکر بدون ناراحتی تحمل کند و در صورتی که دارو به بدن نرسد اختلالات جسمی و روانی موسوم به سمت سندروم محرومیت بروز میکند. باب سال 1950 اداره جهانی بهداشت تعریف زیر را برای اعتیاد ارائه دادند:
□ اعتیاد داروئی حالتی است که باب اثر استعمال دورهای یا بلاوقفه یک ماده شیمیائی ( طبیعی یا مصنوعی ) که برای انسان یا جامعه مضر باشد ایجاد میگردد و ویژگیهای آن به رسم زیر است: 1- اشتیاق یا نیاز اجباری به استعمال مداوم ثانیه ماده و ظهور رفتاری اجباری برای پیدا کردن آن به هر وسیله. 2- تمایل به افزودن به میزان استعمال به مرور زمان. 3- پیدا شدن وابستگیهای جسمی و روانی براثر استفاده از ثانیه ماده.