موضوع طرح : تولید و بسته بندی ماست پاستوریزه
ظرفیت : 800 تن در سال
محل اجرای الگو : برازنده اجرا در تمام کشور
سرمایه گذاری کـل: 11/1379 میلیون ریال
بهر آوردة متقاضی: 11/139 میلیون ریال
سهم تسهیلات: 1240 میلیون ریال
دورة بازگشـت سرمایه: 16 اسم |
مقدمــه :
جمعیت آفاق که در آغاز قرن پیش حدود دو میلیارد نفر تخمین خورده میشد به سمت بیش از شش میلیارد نفر در آغاز سده جدید افزایش یافته و پیش بینی میشود که تا سال 2020 این رقم از مرز هشت میلیارد نفر عبور کند، یعنی در درازا فقط دو دهه ، جمعیتی بزرگسال بر کل جمعیت جهان در آغاز قرن بیستم به جمع نفوس جهان افزوده خواهد شد.
نیاز روزافزون این جمعیت چهره به رشد به مواد غذایی ، رشدی جهشی را در صنایع غذایی تمام ملتها ایجاب مینماید. شیر، یکی از مهم ترین مواد خوراکی مورد استعمال آدم است. شیر با دارا بودن میزان زیادی پروتئین ، ویتامین ، کلسیم ، سایر مواد معدنی و نیز حدود750 کیلوکالری انرژی در هر لیتر میتواند سهم اصلی ای باب سلامت و سبد غذایی افراد جامعه داشته باشد.
باب این میان ، نکته قابل تامل ، استفاده از روش هایی برای حفظ بهداشت و سلامت شیر از محل تولید تا استعمال نهایی آن است به طوریکه اثنا جلوگیری از فساد شیر ، از سرایت احتمالی بیماری های مشترک انسان و دام نیز به سمت مصرف کننده پیشگیری شود. یکی از کهن ترین این روش ها تهیه ماست از شیر است. تولید و استفاده از ماست اولین بار باب مناطقی از آسیای میانه و سپس اروپای شرقی و مرکزی آغاز گردید و امروزه به خواهشگر سهولت تولید و نگهداری ، به سمت یکی از مهم ترین فراورده های لبنی مبدل گشته است.
مراحل تولید ماست به ترتیب عبارتند از: تصفیه شیر خام، مدل سازی چربی، افزایش مادهها جامد، حار کردن اولیه، هموژن سازی، انجام عملیات حرارتی در دمای 90 درجه سانتیگراد، سردکردن تا 43 پایه سانتیگراد ، اضافه کردن مایه و مواد افزودنی، پرکردن، آنلوباسیون، سردکردن و خزانه کردن است.
هدف ارائه کنندگان این الگو خرید و تبدیل شیر صفت به سمت ماست پاستوریزه است که علاوه بر اینکه نقش بسزایی در حفظ سلامت شیر تولیدی واحدهای دامداری دارد، دارای توجیه اقتصادی مناسبی نیز میباشد و همچنین زمینه حرفهکار نیروهای ماهر و نیمه آزموده را فراهم میآورد. ضمن اینکه این طرح دارای این قابلیت میباشد که در شکل تعاونی های بانوان به بار اجرا درآید.
فایل به صورت دعا میباشد