اهداف نظرسنجی
نظرسنجی حاضر برای آگاهی از موارد زیر به اجرا درآمد:
1. پاسخگویان به چه شیوه هایی عزاداری می کنند.
2. کدام یک از کارهایی که باب محرم انجام می شود مناسبت تایید پاسخگویان نیست.
3. نظر پاسخگویان در مناسبت آیین مداحی فعلی.
4. نظر پاسخگویان درباره اشکالاتی که در مداحی فعلی می بینند.
چکیده:
طرح نظرسنجی حاضر،پژوهشی در ارتباط با برپایی مجلس عزاداری معصوم حسین و نظرات مردم در مورد شیوه عزاداری برای امام حسین (ع) به سمت اجرا درآمده است که یافته هایی از این الگو به ید آمده است که در این بخش،به مهمترین قسمت های ثانیه پر داخته شده است.
1- 35 درصد پاسخگویان را مردان و 65درصد را زنان تشکیل داده اند
2- 16 درصد از پاسخگویان دارای مدرک کارشناسی و بالاتر و 42 درصد دارای مدرک دیپلم و 6 درصد بی سواد هستند.
3- معادل 37% از پاسخگویان حرف جارو کردن به هیات و تکایا، 20% حرف رفتن به سمت مساجد، معادل 15% با خواندن دعا، نماز و زیارت نامه ها و یا از طریق تلویزیون و 11% با رفتن به جلسات سخنرانی عزاداری می کنند.
4- از بین 814 آدم پاسخگو که بعضی از شیوه های عزاداری را قبول ندارند، 31% سنت های اشتباه (علم کشی، قمه زنی، لخت سینه زدن و.....)، 18% عدم رعایت همسایگان (صوتی و محیطی و...)، 17% خدشهدار شدن بها های دینی (عمدتا) حجاب در ازدحام جمعیت و 3% استعمال از ابزار موسیقی جدید را در مراسم عزاداری تایید نمی کنند.
5- معادل 53% از پاسخگویان حرف آیین مداحی فعلی موافق نیستند و 38% با روش مداحی فعلی موافق هستند و 9% در این باره نظری ندارند.
6- معادل 55% از پاسخگویان الگو برداری از موسیقی های روز و استفاده از آلات موسیقی نا متعارف، 28% زوال تطابق محتوای نوحه ها حرف ارزش های اسلامی و غیر معنوی بودن آن ها، 11% بزرگ نمایی های بیهوده و 6% فریاد نواختن و انصاف کشیدن مداحان را از اشکالات روش مداحی فعلی اظهار کرده اند.